Glacier Express

En av våre mest populære flyturer

En fantastisk runde fra Tyvaneset rett ved Loen. Fra Tyvaneset klatrer vi utover fjorden og flyr sydover innover Olden-dalen. Herifra følger vi dalen innover med Jostadalsbreen på begge sider av dalen og Olden vannet under oss. Mot slutten av dalen flyr vi opp en av Jostadalsbreens mest kjente brearmer, Briksdalsbreen. Videre går turen med Jostadalsbreen under oss mens vi fortsetter mot Kjenndalsbreen og ut mot Lovatnet. Her får man godt utsyn mot området som raste i 1905 og igjen i 1936.

Turen avsluttes inn mot Loen sentrum og landing på Tyvaneset. Turen inneholder litt av alt og passer for dere som ønsker å se så mye som mulig på kort tid. Hele turen er i nasjonalpark slik at minste høyde over bakken er 1000 fot.

Vi tilbyr tre varianter

20 minutter | 30 minutter | 60 minutter

Glacier Signature

Luftig isbrevandring

Vi du oppleve litt mer av naturen i området er Glacier Signatur noe vi vil anbefale. Fra Tyvaneset klatrer vi utover fjorden og flyr sydover innover Olden-dalen. Herifra følger vi dalen innover med Jostadalsbreen på begge sider av dalen og Olden vannet under oss. Mot slutten av dalen flyr vi opp en av Jostadalsbreens mest kjente brearmer, Briksdalsbreen.

Videre går turen med Jostadalsbreen under oss mens vi fortsetter mot Kjenndalsbreen. Her får man godt utsyn mot området som raste i 1905 og igjen i 1936. Fra Kjenndalen runder vi Lodalskåpa på 2083 m.o.h. og flyr nordover over Erdalsbreen og ned Erdalen mot Oppstrynsvatnet med utsikt over Hjelle. Fra Hjelle smetter vi over fjellet igjen mot Skålabreen og den populære turdestinasjonen Skålatårnet. På flyturens siste del glir vi ned mot Lovatnet og fortsetter på sydsiden av Loen sentrum for så landing på Tyvaneset.

Turen gir et godt bilde av både Jostadalsbreen, fjorder og høye fjell. Hele turen er i nasjonalpark slik at minste høyde over bakken er 1000 fot.

Vi tilbyr tre varianter

20 minutter | 30 minutter | 60 minutter

Geiranger Adventure

Norges vakreste fjord

Vil du virkelig oppleve hva området har og by på er Geiranger Adventure turen vi varmt anbefaler. Fra Tyvaneset klatrer vi utover fjorden og flyr sydover innover Olden-dalen. Herifra følger vi dalen innover med Jostadalsbreen på begge sider av dalen og Olden vannet under oss. Mot slutten av dalen flyr vi opp en av Jostadalsbreens mest kjente brearmer, Briksdalsbreen. Videre går turen med Jostadalsbreen under oss mens vi fortsetter mot Kjenndalsbreen. Her får man godt utsyn mot området som raste i 1905 og igjen i 1936. Fra Kjenndalen runder vi Lodalskåpa på 2083 m.o.h. og mot Stryn Sommerski senter i Videdalen. Herifra går turen nordover mot utsiktspunktet Dalsnibba før vi glir ned mot Geiranger og virkelig fjordlandskap. Vi fortsett utover fjorden forbi fossefallene de syv søstre og friaren og ikke minst gårder som er selve definisjonen på «der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

Ut Geirangerfjorden flyr følger vi Sunnylvsfjorden mot Åkerneset. Dette er området geologer frykter kan rase ut, hele 54 millioner kubikkmeter med stein, eller på godt norsk en kolonne av lastebiler som vil strekke seg rundt ekvator og enda litt til.

Fra skumle fjellsider setter vi kursen vestover med utsikt mot Sunnmørsalpene. Rett syd for Brekketindene runder vi det karakteristiske fjellet Slogen som strekker seg 1564 m.o.h. rett fra fjorden. På vei tilbake mot Loen passerer vi fjellet Jakta og fortsetter sydvestover i Nibbedalen mot Stryn sentrum. Turen avsluttes med en sveip forbi Skålatårnet før vi glir ned mot Lovatnet og landing på Tyvaneset.

 Turen gir et godt bilde av både Jostadalsbreen, Geiranger, deler av Sunnmørsalpene og kjente steder i området. Flere fjorder og daler underveis enn man rekker å nevne

 Deler av turen er i nasjonalpark slik at minste høyde over bakken er 1000 fot.

Vi tilbyr to varianter

30 minutter | 60 minutter

Velg tur*
E-post*
Telefon*
Kommentar
Total: Kr 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.